Ajnadžić u CZD

Posjeta predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar generala Ajnadžića Centru za demenciju

Predstavnike Vijeća ugostio je Osman Kučuk, menadžer ove ustanove koji ih je upoznao o radu, rezultatima, ali i problemima sa kojima se susreću.

-Centar za demenciju je registrovan kao neprofitno udruženje. Imamo do 14 pacijenata smještenih u objektu koji su podijeljeni u dvije grupe. U jednoj su teški bolesnici, a u drugoj oni koji su u ranom stadiju oboljenja. Sa pacijentima radimo već 19 mjeseci. Troškovi liječenja i smještaja su vrlo veliki. Međutim, i potreba je velika. Zato očekujemo da se lokalna zajednica, ali i ostali nivoi vlasti uključe i pruže podršku našem radu koji je u općem interesu- naglasio je Kučuk.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da Općinsko vijeće želi uspostaviti saradnju sa Centrom za demenciju.

Ajnadžić u CZD

-Preporučit ćemo Komisiji za unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar da uspostavi saradnju sa Centrom za demenciju i da u tom smislu uputi inicijativu Općinskom vijeću. Siguran sam da ćemo naći sredstva kojima bi podržali projekte koje realizuje Centar za demenciju, ali sav posao mora ići putem komisije- kazao je Ajnadžić.

U delegaciji Općine Centar bili su i Vedina Čordalija, član Komisije Općinskog vijeća za unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar i Adil Katica, savjetnik predsjedavajućeg Vijeća.

Foto galeriju i orginalni tekst možete naći na stranici Općine Centar.